Naše filozofie
Přednostním zájmem pražské restaurace Pot-au-feu je zajistit návštěvníkům prvotřídní gastronomickou zkušenost. Na cestě k dosažení tohoto cíle nedělá restaurant žádné kompromisy. Suroviny jsou vždy čerstvé, jídlo vždy sezónní a šéfkuchař je přítomen u vaření a servírování každého pokrmu. Těmto podmínkám jsou podřízeny i otevírací hodiny restaurantu, které se vážou na dobu oběda a večeře.
Stejně tak komfortní interiér s omezenou kapacitou (35 míst, v případě akce je možné rozšířit až na 45 míst) podporuje celkovou hodnotu gastronomického zážitku. Pot-au-feu hledá klientelu, která dokáže ohodnotit a rozpoznat skutečně výjimečně dobré jídlo. Styl přípravy pokrmů je inspirován francouzskou gastronomií, od níž kuchaři přejímají tradiční postupy, které pečlivě dbají na zachování původní jakosti a chuti užitých surovin.
V našem stylovém interiéru se objevují výhradně přírodní materiály jako je žula, dřevo, či kůže. Klidnou a uvolněnou atmosféru restaurantu pak doplňuje ambientní hudba, která výtečně podkresluje společenskou konverzaci, ale ani náznakem ji neruší. Vizi restaurantu Pot-au-feu pak shrnují slova šéfkuchaře: „Zkuste ochutnat naši kuchyni a jsem přesvědčen, že se k nám znovu vrátite pro další gastronomický zážitek.“
Interiér
Interiér restaurantu Pot-au-feu je zařízen tak, aby hostům maximálně zpříjemnil pobyt a ještě podpořil sílu zdejšího gastronomického zážitku. Jelikož se zde pokrmy připravují z čerstvých přírodních surovin, tak i vybavení sestává z přírodních materiálů. Posadit se můžete do kůží potažených židlí, vychutnat si lze pohled na originály obrazů Viktora Safonkina, doplňky z prvotřídního masivního dubového dřeva a kamene (např. české Vápenické žuly), od nejvýznamnějších českých dodavatelů. Překvapí vás jistě též všudypřítomné nápadité detaily, které naleznete např. na sklenicích na kávu či pod stropem restaurantu, kde přírodní atmosféru dokresluje designový originální oblak. Jako podbarvení konverzace zde hraje opět do detailu vytříbená hudba, která váš hovor ani v nejmenším neruší a naopak mu dodává příjemný nádech. Kapacita 35 míst zaručuje komfortní posezení v osobitém prostředí.
Jan Kracík
Excelentní kuchyně je rodinná tradice Kracíků. Janův dědeček byl kuchařem U Krakonoše v zájezdním hostinci v severních Čechách. Jan vystudoval prestižní Poděbradskou Hotelovou školu.
V roce 1999 získal cenu za nejlepší kuchař roku v juniorské kategorii a následně se stal dvojnásobným finalistou v soutěži kuchař roku. Jan piloval své umění v zahraničí například v Le Jardin des Remparts v Beaune, Les Crayères v Remeši, a Mount Juliet Golf Hotel v Kilkenny s Tiger Woodsem jako jeho patron.
Ve Francii, Janova gastronomická filozofie pokročila v duchu kuchyně française s důrazem na přírodní chutě, z čerstvých surovin přivedl k životu skrze inovativními technikami vaření.