Zuzka Bratánková

 


 

Jan Kracík

kracikExcelentní kuchyně je rodinná tradice Kracíků. Janův dědeček byl kuchařem U Krakonoše v zájezdním hostinci v severních Čechách. Jan vystudoval prestižní Poděbradskou Hotelovou školu.

V roce 1999 získal cenu za nejlepší kuchař roku v juniorské kategorii a následně se stal dvojnásobným finalistou v soutěži kuchař roku. Jan piloval své umění v zahraničí v Le Jardin des Remparts v Beaune, Les Crayères v Remeši, a Mount Juliet Golf Hotel v Kilkenny s Tiger Woodsem jako jeho patron.

Ve Francii, Janova gastronomická filozofie pokročila v duchu kuchyně française s důrazem na přírodní chutě, z čerstvých surovin přivedl k životu skrze inovativními technikami vaření.

Od návratu zpět do ČR, Jan pracoval jako šéfkuchař v několika z nejlepších pražských restaurací, včetně Paláci Kinských hodnocené jednou z nejlepších 50 restaurací v České republice.

 

 

Vzdělání a praxe

1996 / 1999

Hotelová škola, Poděbrady, CZ

1993 / 1996

Kuchařské učiliště, Vrchlabí, CZ

červen – září 1996 – Hotel Sun, Chorvatsko, kuchař

červen – září 1997 – Tennis Zentre, Dusseldorf, kuchař

duben – 2008 – restaurant Gourmandin Beaune FR. + Ch. Les Crayeres Reims FR.

 

Pracovní zkušenosti

říjen 2011

šéfkuchař, Dům vína U Závoje, Praha

červen 2008 / září 2011

šéfkuchař, restaurant manager, Restaurant Palac Kinskych v Praze,

duben 2007 / červenec 2008

šéfkuchař, Le bouchon, gourmet restaurant, Praha,

srpen 2006 / duben 2007

šéfkuchař, Restaurant Bílý Koníček, Praha,

duben 2005 / srpen 2006

šéfkuchař – restaurant Beograd, Praha,

prosinec 2003 / duben 2005

kuchař, hotel restaurant Residence, Zweisimmen, Švýcarsko,  

srpen 2002 / říjen 2003

vedoucí směny, Mount Juliet Conrad, restaurant Lady Helen, Irsko,

leden 2002 / srpen 2002

vedoucí směny, Hotel Labuť – Vrchlabí,

červen 1999 / leden 2002

kuchař, Hotel Renaissance Munich, Německo,